Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Турійщина відзначила день народження своєї країни молитвою, святковою ходою та патріотичними піснями

Дата: 24.08.2021 15:41
Кількість переглядів: 1226

Фото без описуДень Незалежності у Турійську розпочався із особливого моменту – молитви за Україну, її народ і військо. Воїни-ветерани російсько-української війни, турійчани зійшлися на спільну молитву у Свято-Троїцький храм, аби возз’єднатися серцями у спільній молитві, у проханні кращої долі для неньки-України та її людей. Подячний молебень відслужив благочинний Турійського деканату митрофорний протоієрей Миколай Даньків. Вітаючи із ювілейною, 30-ю річницею Незалежності нашої країни, священник, насамперед, звернувся до захисників України, подякував їм за те, що боронили рідну землю і побажав, аби не боліли ні тілесні, ні душевні їхні рани, аби ночі були спокійними. Слова вдячності настоятель храму висловив і волонтерам, і всім людям, які у перші роки війни стали надійним тилом для військових й допомагали, чим могли своєму війську.

На продовження – святкова патріотична хода, яку зініціювали воїни АТО/ООС, і яка має стати традиційною у День Незалежності України. Гордо розкинув на церковному подвір’ї свої крила наш прапор, який зігрівав серця синявою неба та золотом ланів. Щедро поливав землю літній серпневий дощ, чи то як символ багатства нашої родючої землі, чи то як сльози тих, хто пожертвував своїм життям, аби сьогодні на карті світу була мальовнича країна, ім’я якій – Україна. Підносились у блакить неба багатоголоссям «Слава Україні!», «Героям слава!». Від учасників урочистої ходи лягли квіти до підніжжя пам’ятного знаку Борцям за волю та незалежність України. Хвилиною мовчання віддали шану усім, хто загинув, захищаючи рідну землю.

Фото без описуПо-особливому піднесено звучав в цей день наш Державний Гімн, який відкрив святковий концерт, присвячений 30-річчю Незалежності України і її захисникам. Юнь Турійщини виконувала пісні, сповнені любові до рідної землі, поваги до захисників, прохання про мир і злагоду у великій українській родині. «Повертайся живим!», – ці слова у виконанні доньки загиблого атовця Христини Ващені підняли зал, як і багато інших музичних композицій, які зачіпали натягнуті в той момент струни душ. І кожна пісня у виконанні Соломії Даньків, Яни Федюк, Анастасії Ганай, Каріни Левчук та гурту «Добрі друзі» залишала свій слід у серці.

З вітальним словом до громади звернувся Турійський селищний голова Олексій Безсмертний. Зробивши екскурс в історію, він зупинився на тих визначних віхах, коли українці виборювали право на власну державу, але через відсутність єдності втрачали її. Тож в цей особливий день очільник громади побажав всім миру і злагоди, любові і єднання, а також висловив слова вдячності захисникам України.

Фото без описуЗ нагоди 30-річчя Незалежності Грамоти Турійської селищної ради з рук її очільника отримали Антон Нестеренко – підполковник, начальник 3-го відділу Ковельського територіального центру комплектування та соціальної підтримки; Сергій Янок – учасник бойових дій, захисник Донецького аеропорту. Пам’ятними подарунками відзначили Олександра Литвина, Вікторію Шумак, Іллю Кугіля та Ірину Калюжну, ліцеїстів Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні, які взяли активну участь у проведенні заходів, присвячених Дню Незалежності, і достойно представили юне покоління Турійщини.

Завершився захід на душевній ноті: гучними оплесками подяки присутні в залі провели воїнів-ветеранів АТО/ООС, адже завдяки ним ми сьогодні можемо відзначати 30 день народження своєї країни.

Сектор розвитку, комунікацій та зв’язків з громадськістю.  

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора