Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

День Державного Прапора зібрав захисників України та громадськість Турійщини

Дата: 23.08.2021 14:45
Кількість переглядів: 737

Фото без описуОдна із святинь Українського народу – прапор. І коли в нас, на Турійщині, синьо-жовтий стяг вільно розвивається над головою, то на частині українських земель проливається кров за суверенітет та незалежність нашої країни. І прапор кольору блакитного неба й золотистих колосків пшениці знову і знову стає символом мужності, гордості, надійною опорою і святинею для наших воїнів, які відстоюють єдність держави на сході України.

Це засвідчили учасники АТО/ООС, які взяли участь в урочистому заході, присвяченому Дню Державного Прапора України, що відбувся 23 серпня у Турійську.

Із світлин дивилися загиблі воїни нашого краю Іван Ващеня та Володимир Поліщук. А поруч – миті війни, застиглі у фото, які промовисто говорять про нескореність українського духу, незламність української нації. Розвивалися на вітрові українські стяги, привезені з передової, на яких підписи та побажання воїнів, серед них і тих, душі яких журавлями відлетіли у небесну блакить. «Слава Україні!», «Героям слава!» – підносилося урочисто у височінь неба з уст захисників нашої рідної землі, дітей та учасників заходу. Надихали та сповнювали гордістю слова Державного Гімну і трепетна мить підняття Державного Прапора, цю почесну місію виконали донька загиблого захисника України Христина Ващеня та голова спілки атовців Турійщини Володимир Сидорук. Котилася непрохана сльоза, коли звучали ліричні пісні у виконанні колективів Турійського міського будинку культури, присвячені болючій темі війни та сповнені любові до рідної країни. За неї віддали життя мільйони людей у різні часи, і сьогодні кладуть його на жертовник своєї держави кращі сини і доньки нашої нації. Їх пам’ять хвилиною мовчання вшанували учасники заходу. Захисники України та представники влади поклали квіти до пам’ятних знаків Борцям за волю та незалежність України і Героям Небесної сотні. Слова вдячності від імені громади та побажання мирного щасливого майбутнього висловив Турійський селищний голова Олексій Безсмертний дружині та доньці загиблого Івана Ващені – Людмилі і Христині. До усіх присутніх звернувся турійчанин, один з кіборгів Донецького аеропорту Сергій Янок. Він зауважив, що такі свята, як День Державного Прапора України та День Незалежності, – мають бути для кожного українця особливими, які пробуджуватимуть гордість за те, що ми сильна нація нескорених, сильних духом людей.

"Боже великий, єдиний, нам Україну храни..." , – прозвучали наостанок заходу слова "Молитви за Україну" з надією, що будуть почуті Всевишнім...

Фото без опису

Сектор розвитку комунікацій та зв’язків з громадськістю Турійської селищної ради.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора