Турійська селищна рада територіальна громада
Волинська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На теренах Турійщини пройшов фестиваль єднання громад, присвячений Незалежності України

Дата: 09.08.2021 08:38
Кількість переглядів: 1053

Фото без описуУнікальне дійство відбулося 8 серпня на теренах Турійської селищної територіальної громади – пісенний фестиваль, який став яскравим початком заходів на Ковельщині, присвячених 30-й річниці Незалежності України.  На одній сцені під блакиттю неба серед ланів жовтогарячих соняхів та пшениці зібралися представники 23 громад новоутвореного Ковельського району. Творчими натхненниками та організаторами цього масштабного патріотичного заходу стали Ковельська районна державна адміністрація, зокрема її голова Ольга Черен, та Ковельська районна рада, співорганізатором виступила Турійська селищна рада.

«Живи та міцній, Україно, під прапором неба й родючих ланів!» – таку поетичну назву носив пісенний захід, покликаний об’єднати в дечому різних, по-своєму унікальних і неповторних 23 громади, кожна з яких має гарні фольклорні традиції, талановитих людей, свою історію та духовну спадщину. Все це вони й демонстрували під час фестивалю: зі сцени звучали пісні кращих аматорів громад, прикрашали дійство барвисті та неповторні експозиції декоративно-ужиткового мистецтва,майстер-класи, а доповнювали все це смачні наїдки та короваї. ЗапашниФото без описуй коровай, за гарною українською традицією, вручили господарю, який гостинно приймав на своїх угіддях велику ковельську родину, – Володимиру Яренчуку, керівнику фермерського господарства «Перлина Турії».

Від першої ноти і до останнього акорду фестиваль був пронизаний любов’ю до нашої країни, патріотизмом і прагненням єднання. Особливо це відчувалося під час флешмобу «Ти у мене єдина», коли учасники фестивалю, ставши пліч-о-пліч й взявшись за руки, створили карту нашої країни, обіймаючи її своїми серцями. Линули у вись слова молитви за Україну. Гордо та урочисто звучав Державний Гімн України, який виконав срібний призер всеукраїнського пісенного шоу «Голос. Діти» Ярослав Карпук із Старої Вижівки спільно з усіма учасниками та гостями фестивалю.

З вітальними словами перед громадою виступили: народний депутат України Вячеслав Рубльов; начальник управління агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрій Горбенко; перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук; засновник, генеральний директор «УКРАВІТ» Віталій Ільченко; голова фермерського господарства «Перлина Турія», депутат Волинської обласної ради Володимир Яренчук; Турійський селищний голова Олексій Безсмерний; заступник голови Володимир-Волинської райдержадміністрації Віктор Фіщук; виконавча директорка Волинського регіонального відділення Асоціації міст України Мар’яна Конанчук. Звучали побажання мирного неба над головою, здоров’я в родинах, щастя, добра, достатку, щедрої долі, успіхів у всіх справах і починаннях заради процвітання нашої великої єдиної України, задля щасливого майбутнього наших дітей.

Фото без опису

На сцену запросили й очільників та представників усіх 23 громад Ковельщини й на згадку про перший спільний фестиваль єднання вручили мапи громад, а ще в подарунок – брендові намети.

Фото без описуА далі розгорнулося пісенно-хореографічне дійство, яке складалося із 30 номерів, й ця цифра ще раз нагадувала про ювілейну річницю Незалежності України. Яскравим вкрапленням у концертну програму стали вокальні номери учасників художньої самодіяльності Турійської громади. Гарний настрій дарували дитячий колектив «Добрі друзі» та народний аматорський гурт «Оксамит» Турійського міського будинку культури, дует «Два крила» у складі Інни та Юрія Мірчуків, вокальний жіночий колектив «Перлина» клубу села Селець.

Свято, зіткане з добра і любові, українських вишиванок і яскравих жовтогарячих соняхів, щирих посмішок і гарного настрою, подарувало учасникам незабутні хвилини єднання, залишило в серцях тепло і дало усвідомити, що бути українцем – це звучить гордо і красиво. А доброю згадкою для усіх залишаться спеціально виготовлені для учасників фестивалю значки, неповторні світлини, які можна було зробити у найрізноманітніших оригінальних локаціях, наповнених неповторним українським духом.

Фото без опису

Сектор розвитку, комунікацій та зв’язків з громадськістю Турійської селищної ради.

 

 

 

   



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних