Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

На черговому засіданні члени виконкому розглянули 50 питань

Дата: 06.08.2021 17:11
Кількість переглядів: 680

Фото без описуШостого серпня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Турійської селищної ради. На порядок денний було винесено 50 питань.

Перше питання стосувалося заходів із відзначення в громаді Дня Державного Прапора України, 30-ї річниці Незалежності України та Дня пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Розглядаючи два наступні питання, Турійський селищний голова Олексій Безсмертний прозвітував про хід і результати виконання бюджету селищної ради, а також про хід і результати виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку селища за перше півріччя 2021 року. Зокрема, було озвучено, що вже ведуться ремонтні роботи відрізку дороги Соловичі–Ревушки. На другому етапі буде облаштовуватись дорога на відрізку Соловичі–Овлочин. Для проведення ремонтних робіт на цей рік вже виділено близько 20 мільйонів гривень. Як повідомлялося раніше, Турійська селищна рада виготовила за кошти місцевого бюджету відповідну проектно-кошторисну документацію. Також очільник громади Олексій Безсмертний зауважив, що заплановано здійснювати капітальний ремонт частини вулиці Луцької у Турійську. Завдяки сприянню народного депутата Вячеслава Рубльова також виділені кошти з державного бюджету (субвенція на соціально-економічний розвиток територій) для проведення капітального ремонту Соловичівського сільського будинку культури. Перераховуючи зроблене за кошти місцевого бюджету, говорилося про ремонт Кульчинського будинку культури, встановлення зупинок у Новодвірському старостаті, ремонт адмінприміщення та ФАПу у Мокреці, а також зрізання близько 40 дерев на мокрецькому кладовищі, проведення освітлення у Туричанах, Дулібах, Боблах та інших населених пунктах громади, а також про облаштування доріг. Олексій Безсмертний зауважив, що не все із запланованого зроблене, є ще низка робіт, що потрібно зробити до кінця року.

Блок питань для розгляду виконавчого комітету озвучила Лілія Петровець, провідний спеціаліст служби у справах дітей Турійської селищної ради. Зокрема: про надання дозволу на відчуження житлового будинку; надання дозволу на вчинення правочину щодо нерухомого майна; надання дозволу на вчинення правочину щодо нерухомості; про встановлення опіки над дітьми, позбавленого батьківського піклування; про відібрання дітей у батька та влаштування у КУ «Волинський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки» та притулок для дітей у м. Рожище.

Одноголосно члени виконавчого надали дозвіл на зрізання дерев, які перебувають в аварійному стані, у різних населених пунктах Турійської територіальної громади. Дві заяви залишили на довивчення, зокрема щодо зрізання лип по вулиці Богдана Хмельницького у Турійську.

Фото без описуБез заперечень було прийняте рішення про присвоєння адресних номерів та внесення змін у нумерацію житлового будинку та нумерацію адреси; присвоєння адреси об’єктам нерухомості.

Одноголосно проголосували і за рішення виділити матеріальну допомогу мешканцям Турійської громади, більшість з яких – на лікування.

Також члени виконкому ухвалили рішення надати дозвіл на улаштування доїзду до пасовища у Турійську.

Після обговорення було прийняте рішення встановити нові тарифи на послуги централізованого водопостачання та водовідведення. Так з 1 вересня оплата за водопостачання зросте на 25 %, а за централізоване водовідведення – на 54 %. Також були затверджені норми утворення твердих побутових відходів та норми витрат води для житлових будинків, об’єктів невиробничої сфери та підприємств громадського харчування.

Одноголосно члени виконавчого комітету проголосували за надання дозволу на влаштування мешканця села Ставок у відділення стаціонарного догляду для простійного проживання в смт Луків територіального центру, а також про надання чотирьом мешканцям громади одноразових соціальних послуг.

Сектор розвитку, комунікацій та зв’язків з громадськістю Турійської селищної ради.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора