Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

В Україні зареєстровано  випадки зараження  новим штамом коронавірусу  «Дельта». Єдиний спосіб захиститися – вакцинуватися!

Дата: 04.08.2021 12:56
Кількість переглядів: 569

Фото без описуВ Україні вже зареєстровано  випадки зараження  новим штамом коронавірусу  «Дельта» (1 хворий помер), який є заразнішим за інші варіанти вірусу SARS-CoV-2. Цей штам уже поширився  у понад 100 країн і  поступово став  домінантним у світі.

Ліків від COVID-19 немає. Заразитися коронавірусом може людина будь-якого віку незалежно від статі, походження та національності. Єдиний спосіб захиститися від цього – вакцинація. Щеплення значно знижує ризики тяжкого перебігу хвороби та смерті.

За даними епіднагляду, проведеному у Волинській області, за останніх три місяці 2021 року на  коронавірусну хворобу захворіло близько 5 тисяч осіб, із них понад 99 % – це не щеплені особи. 200 осіб померло від цієї недуги, усі не вакциновані та відносились до групи ризику (старші 65 років та мали  супутні захворювання  серцево-судинної системи, хвороби дихальних шляхів,  онкологію, цукровий діабет і т. д.)

Нині пункти щеплення працюють щоденно, включаючи вихідні дні де усі бажаючі особи можуть отримати щеплення в порядку живої черги або за попереднім записом.

Організовані колективи  можуть викликати мобільну бригаду з вакцинації за місцем роботи, звернувшись в будь-який центр  щеплення. 

Усі вакцини, що використовує Україна, схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я, є безпечними та захищають від важкого перебігу, ускладнень та смерті від COVID-19.

Фото без опису

          Ковельський районний відділ ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ».  

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора