Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Семінар бібліотечних працівників Турійської громади пройшов пізнавально і творчо

Дата: 26.07.2021 16:28
Кількість переглядів: 957

Фото без описуСьогоднішній світ – динамічний і технологічний. І щоб зайняти свою нішу в насиченому інформаційному просторі, бібліотеки повинні змінюватися та осучаснюватися. «Публічна бібліотека: модернізація в контексті часу» – саме ця тема була обрана для обговорення на традиційний щорічний семінар працівників книгозбірень Турійської громади. Окрім бібліотечних працівників, участь у ньому взяли головний спеціаліст гуманітарного відділу Інна Мірчук та староста Боблівського округу Роман Пащук.

Місцем проведення семінару було обрано бібліотеку-філію села Бобли. На правах господині захід розпочала Юлія Данилюк,  вона зробила короткий історичний екскурс створення бібліотеки, її діяльності у різні часи, а також розповіла про кожного працівника, який у свій час був натхненником, дбав, аби сільська книгозбірня жила і приваблювала читачів.

Продовжила семінар директорка публічної бібліотеки Ірина Поліщук. А практичним досвідом, як зацікавити дітей бути активними читачами книгозбірні, ділилися Тетяна Федорук, Ольга Антонюк, Тетяна Кульчинська – бібліотекарі сіл Кульчин, Дуліби, Мокрець. У формі відеопрезентацій вони продемонстрували роботу своїх книгозбірень та ознайомили із проведеними заходами. Особливо детально зупинилися на питанні «Сучасний бібліотекар: традиційна та інноваційна діяльність в роботі з дитячим користувачем», яке викликало жваву дискусію.

Фото без описуУ бібліотеках Турійської громади вже склалася гарна традиція – працювати з дітьми у формі проведення різноманітних майстер-класів. Тож і цього разу паралельно із «круглим столом» бібліотекарів проходив майстер-клас для дітей під назвою:«Український оберіг – своїми руками». Хлопчики і дівчатка активно долучалися до створення ляльки-мотанки та виробів із соломи. Ознайомлювали дітей із тонкощами творення виробів власними руками бібліотекар Турійської публічної бібліотеки Алла Шемейко і майстриня Софія Ковальчук.

А на завершення заходу на дітвору очікувала розважальна програма, яку підготувала студія аніматорів Турійського міського будинку культури. Веселі та яскраві улюблені герої дитячих книжок в ігровій формі зацікавлювали дітей пізнавати захоплюючий світ творчості не лише українських, а й зарубіжних письменників.

Семінар бібліотекарів – став святом книги, який приніс багато позитивних емоцій, був позначений творчим та креативним підходом до бібліотечної справи.

Фото без опису

Прессекретар Турійської селищної ради.

 

  

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора