Турійська селищна рада територіальна громада
Волинська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На дванадцятій позачерговій сесії депутати затвердили старосту Туличівського старостату

Дата: 15.07.2021 17:05
Кількість переглядів: 1449

15 липня відбулася дванадцята позачергова сесія Турійської селищної ради. У засіданні, яке пройшло під головуванням Турійського селищного голови Олексія Безсмертного, участь взяли 22 депутати. На розгляд винесли дев’ять питань, які попередньо вивчили та обговорили на профільних комісіях, заключним стало питання «Різне».

Після виконання Державного Гімну України, який традиційно дає старт кожній сесії, депутати обрали секретаря (пропозицію кандидатури Антоніни Гут підтримали одноголосно) та затвердили порядок денний.

За рішення внести зміни у бюджет Турійської селищної ради територіальної громади на цей рік депутати проголосували одноголосно.

На засіданні профільної комісії, а потім і на сесії про те, як відбулися звіти старост в 11 старостинських округах громади депутатів поінформував Андрій Полячук, голова постійної комісії селищної ради з питань освіти, молоді, фізкультури і спорту, дозвілля населення, профілактики злочинів і правопорушень, прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту. Ярослав Кашуба, староста Соловичівського старостату, та Тетяна Грушовець, староста сіл Озеряни, Пересіка, Сушибаба, за узгодженням з депутатами мають провести звіти перед громадами у серпні до наступної чергової сесії. Також депутат Сергій Хомич вніс пропозицію на черговій сесії заслухати звіти двох старост тих округів, де сходи селян пройшли не без конфліктів і думка громади щодо роботи старости не була однозначною. Зрештою заслухати вирішили звіт Інни Красулі – старости Кульчинського старостату, і Сергія Костя – старости Купичівського старостату. У свою чергу тих старост, які зарекомендували себе лідерами, зуміли знайти спільну мову з громадою і оцінка їхньої роботи була високою, вирішили на День Незалежності України відзначити подарунками.

Наступне питання порядку денного було дотичним до попереднього: затвердження старости сіл Туличів, Радовичі, Літин, Вербичне, Молодівка, Серебряниця. На попередніх засіданнях сесії депутати прийняли рішення затвердити ту кандидатуру, яку підтримають люди на сходах селян. Оскільки напередодні в Радовичах на загальних зборах мешканців сіл кандидатуру на посаду старости Володимира Данилюка, яку запропонував очільник громади Олексій Безсмертний, учасники зборів підтримали більшістю голосів (115 із 134 присутніх), депутати також проголосували «за».

Одноголосно депутатський корпус прийняв рішення внести зміни у штатний розпис Озерянського закладу дошкільної освіти.

Під час розгляду питання «Про зміну назви установи та затвердження у новій редакції Положення про Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Турійської селищної ради» депутати від фракції «Батьківщина» підняли тему доцільності діяльності господарської групи цього підприємства. Аби проаналізувати і глибше вивчити цю тему, протокольно було прийняте рішення на наступній сесії заслухати інформацію керівника Територіального центру соціального обслуговування. Також вирішили переглянути списки людей, яких обслуговують соціальні робітники терцентру.

Три питання стосувалися земельної сфери. Зокрема, депутати дали добро на затвердження детального плану території для реконструкції приміщень з утримання великої рогатої худоби під молочно-товарну ферму на 570 голів у селі Задиби.

Під час розгляду звернення Марії Мікули, за рекомендацією профільної комісії, депутати проголосували за рішення внести її у списки людей, які мають право отримати земельну частку (пай).

У «Різному» Антоніна Гут підняла питання щодо ситуації із безпритульними собаками у Турійську. Депутати вирішили до наступної сесії напрацювати схему дій.

Також разом із членам виконавчого комітету Турійської селищної ради, працівниками поліції депутати обговорили важливі моменти щодо організації та проведення Дня Турійська, яке відбудеться у суботу.

З усіх питань порядку денного прийняті відповідні рішення, які будуть розміщені на офіційному сайті Турійської селищної ради територіальної громади.

Сектор розвитку, комунікацій та зв’язків з громадськістю.

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних