Турійська селищна рада територіальна громада
Волинська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулася одинадцята сесія Турійської селищної ради

Дата: 09.07.2021 10:06
Кількість переглядів: 701

 

Фото без опису8 липня під головуванням Турійського селищного голови Олексія Безсмертного пройшла одинадцята чергова сесія Турійської селищної ради восьмого скликання. Участь у ній взяли 24 депутати. Перед відкриттям пленарного засідання слово надали Юрію Харченку, депутату Волинської обласної ради, представнику народного депутата України Вячеслава Рубльова. Він коротко розповів про те, що вдалося зробити для громади Турійщини та про плани на майбутнє, а також озвучив низку законодавчих ініціатив, які відстоює Вячеслав Рубльов у парламенті.

Старт сесії дав Державний Гімн України у виконанні присутніх в залі депутатів та учасників засідання. Узгодивши порядок денний та включивши до нього ще три земельні питання, обранці громади розпочали пленарне засідання, яке тривало понад п’ять годин.

Традиційно депутати обговорили бюджет громади й в зв’язку з перевиконанням за перше півріччя внесли зміни.

Одноголосно та без дискусій були прийняті рішення щодо встановлення ставок єдиного податку на території Турійської селищної ради; встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку.

Обранці громади дали добро на зміну структури виконавчих органів Турійської селищної ради та загальної її чисельності. Зокрема, відділ земельних відносин, розвитку сільського господарства, архітектури, містобудування та охорони навколишнього середовища Турійської селищної ради буде перейменовано у відділ земельних відносин, екології та агропромислового комплексу Турійської селищної ради зі штатною чисельністю 12 одиниць. Паралельно буде утворений відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Турійської селищної ради зі штатною чисельністю 3 одиниці.

Депутати проголосували за рішення прийняти безоплатно з балансу КНП „Турійський центр ПМСД” на баланс Турійської селищної ради приміщення Мокрецького ФАПу, допоміжну господарську споруду (хлів), котел твердопаливний „Кальвіс-2-20”. У свою чергу, з балансу Турійської селищної ради на баланс КНП „Турійський центр ПМСД” був переданий легковий автомобіль SHEVPOLET-NIVA, 2008 року випуску, та комплектуючі частини до нього. Ще два питання порядку денного стосувалися передачі транспортних засобів: безоплатно з балансу КНП «Турійський центр первинної медико-санітарної допомоги» на баланс КП «Турійська лікарня планового лікування» передали УАЗ-3152, 1990 року випуску, та УАЗ-31514, 1999 року випуску. Проголосували депутати і за те, щоб передати транспортні засоби з балансу КП «Турійська лікарня планового лікування» на баланс КП «Турійський центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Турійської селищної ради». Також обранці громади надали дозвіл на списання майна Турійській лікарні планового лікування.

Без зауважень були прийняті рішення щодо оплати харчування дітей у закладах дошкільної освіти територіальної громади, а також щодо затвердження у новій редакції Положення про цільовий фонд селищної ради.

На наступну сесію депутати перенесли розгляд питання «Про зміну назви установи та затвердження у новій редакції Положення про Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Турійської селищної ради», оскільки дане питання не було розглянуте на профільній комісії.

Одноголосно обранці громади затвердили у новій редакції Статут Турійського житлово-комунального підприємства, а також внесли зміни у попередньо прийняте рішення щодо передачі цій організації транспортного засобу ГАЗ-53.

У зв’язку з припиненням діяльності загальноосвітньої школи І ступеня с. Ружин – філії опорного закладу НВК «Загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів-гімназія» смт Турійськ (оскільки Ружинська сільська рада увійшла до Ковельської громади) були внесені зміни у рішення щодо перейменування та затвердження установчих документів закладів загальної середньої освіти.

Депутати розглянули і прийняли відповідне рішення по питанню «Про включення до Переліку першого типу частини нерухомого майна», мова йшла про здачу в оренду гаража.

Ще два питання порядку денного були кадрові: депутати дали добро продовжити контракт на чотири роки із директором ЗОШ І–ІІІ ст. с. Соловичі Людмилою Сітарук, а директором ЗОШ І–ІІ ст. с. Обенижі призначити Анатолія Антосюка та укласти з ним трудовий контракт на два роки.

Під час сесії обранці громади заслухали три депутатських звернення. Зокрема, Юрія Пушкарського щодо недопущення закриття стаціонарних поштових відділень «Укрпошта» та Антоніни Гут щодо прийняття законопроєктів № 5599, № 4572, № 4573, № 4574, № 4575. Відповідні звернення були підготовлені від Турійської селищної ради до вищих органів влади.

Також депутати затвердили розпорядження селищного голови, виданих у міжсесійний період.

Під час сесії було озвучене звернення Марії Мікули.

Наступний блок питань, який становив левову частку порядку денного, були земельні питання. По двох з них депутати провели поіменне голосування. На сходах селян у Перевалівському старостинському окрузі люди подали звернення до селищної ради з проханням не продовжувати договір оренди «Волинь-Агро» на частину земель для подальшої передачі понад 100 гектарів землі місцевим людям для ведення особистого селянського господарства. Представники «Волинь-Агро» пояснили, що якщо договір не продовжать, то загалом понад 300 гектарів землі вони можуть втратити, оскільки решту потрібно буде виставляти на аукціон. Агропідприємство запропонувало вилучити 16 гектарів землі для передачі 8 учасникам АТО і продовжити договір з умовою сплати податку у розмірі 8 %. Депутати не підтримали клопотання старости Перевалівського старостинського округу щодо не продовження договорів оренди на певні земельні ділянки. В той же час не вистачило й голосів для підтримки звернення «Волинь-Агро».

Розглянувши звернення депутатів Наталії Поліщук і Лариси Кашуби, депутатський корпус дав добро не продовжувати термін оренди частини земель на території Соловичівського старостинського округу з подальшою передачею їх працівникам соціальної сфери для ведення особистого селянського господарства.

А от для того, щоб виключити з переліку земельну ділянку сільськогосподарського призначення на території Кульчинського старостинського округу з комунальної власності для продажу прав на неї на земельних торгах, голосів не вистачило.

За пропозицією постійної комісії з питань земельних відносин, комунальної власності, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою було вирішено іногороднім надавати до 10 соток землі. Депутати цю пропозицію підтримали, але зауважили, що потрібно вивчати кожен випадок окремо.

По усіх питаннях порядку денного депутати прийняли відповідні рішення, які будуть розміщені на офіційному сайті Турійської селищної ради територіальної громади.

Сектор розвитку, комунікацій та зв’язків з громадськістю.   

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних