Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Сходи селян у Тагачині були позначені двома подіями

Дата: 29.06.2021 10:58
Кількість переглядів: 662

Фото без описуНедільний день 27 червня для мешканців сіл Клюськ, Тагачин, Гаруша, Волиця був позначений двома подіями: на сходах селян за півріччя роботи відзвітував староста Ростислав Калінчак, а з нагоди Дня Конституції та Дня молоді гурт "Кант" і тріо з гурту «Оксамит» представив святковий концерт.
Звітуючи перед громадою, Ростислав Калінчак озвучив, що вдалося зробити, над чим працює і які є проблеми у населених пункта старостату.
Відповідно до законодавства України, староста за звітний період видав 42 вихідних документи, 191 довідку, 11 осіб були зареєстровані та зняті з реєстрації, прийняв 136 звернень громадян, які стосувалися земельних питань, здійснив 14 нотаріальних дій, оповіщував військовозобов'язаних, вів облік мешканців всіх пільгових категорій, які проживають на території округу.
Фото без описуЩодо соціально-економічного розвитку, то, як зауважив староста, на утримання в належному стані існуючих об'єктів соціальної сфери та проведення благоустрою на території сіл. Так у зимовий період зусилля спрямовували на розчистку доріг від снігу, у теплий на грейдерування та обкошування узбіч доріг. До Великодня працювали над наведенням порядку на кладовищах, здійснили косметичний ремонт на обеліску Слави. Організовується робота з вивезення сміття. У Тагачині продовжуються роботи з благоустрою біля будинку культури. У Гарушах силами громади вдалося зробити новий газон на спортивному майданчику, побудувати накриття у зоні для відпочинку. На даний час, як зауважив Ростислав Калінчак, проводяться підготовчі роботи для здійснення капітального ремонту дороги по вулиці Центральна та проведення благоустрою в центрі села Клюськ і продовження ремонту клубу у цьому ж селі.
У Тагачині планують відремонтувати дорогу по вулицях Лісова і Приозерна; встановити дитячий майданчик біля будинку культури; завершити ремонт сараю. У Гарушах іде підготовка до вимостки бруківкою автобусної зупинки, встановлення огорожі біля фельдшерського пункту та клубу, а також планують завершити ремонтні роботи в сільському клубі.
На здійснення запланованого потрібні значні кошти, тому, як зауважив староста, шукає різні джерела фінансування: з державного бюджету та селищної ради, надання благодійної допомоги фермерськими господарствами, завдяки яким вдалося зробити багато.

На території старостату діє КП "Клюськ-Агро", яке, до речі, надає селянам послуги в обробітку городів.
За словами старости за пів року роботи найактуальнішими питаннями, з якими найчастіше зверталися люди, це земельні. Тому у кожному селі староста провів збори, щоб поінформувати селян щодо змін у сфері земельних відносин і щодо громадських пасовищ.

Озвучив староста, які проводилися заходи у сфері культури.
На завершення звіту Ростислав Калінчак зазначив, які залишаються ще проблемні питання і над чим варто працювати. Це покращення автобусного сполучення, ремонт однієї з доріг у Гарушах та відсутність там магазину, а також знищення борщівника, який розсівається і охоплює нові території.

Під час обговорення люди піднімали різного роду питання, зокрема, щодо пожежної частини, орендної плати за паї, автобусного сполучення, зручності подачі документів людям сільської місцевості, облаштування медпункту.
Присутні на зборах мешканці сіл старостату схвалили роботу свого старости і визнали її задовільною.

ДОВІДКОВО:
до старостату входить чотири села Клюськ, Тагачин, Волиця, Гаруша. Кількість домогосподарств у селах 336, зареєстровано 780 мешканців. Територія старостату становить 4777 гектарів. Функціонують Тагачинська ЗОШ ІІІ ст., яка є філією Турійської школи-гімназії, дитячий заклад дошкільної освіти, будинок культури, три клуби, сільська бібліотека, відділення поштового зв'язку, фельдшерські пункти у селах Клюськ та Гаруша, православна церква у селі Клюськ.

Прессекретар Турійської селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора