Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Громада Кульчинського старостату обговорила діяльність старости

Дата: 23.06.2021 14:15
Кількість переглядів: 638

Фото без описуВвечері, 22 червня, мешканці Кульчинського старостинського округу  зібралися у залі місцевого закладу культури на звіт старости Інни Красулі. На зборах були присутні Турійський селищний голова Олексій Безсмертний та шестеро депутатів Турійської селищної ради.

Кульчинський старостинський округ налічує три населених пункти – Кульчин, Мировичі, Ставок. Його загальна територія – 4132 гектара. У громаді проживає 752 мешканці. На території старостату діють ЗОШ І–ІІІ ступенів (навчається 115 учнів), дитячий садочок (відвідує 32 дитини), ФАП, будинок культури, сільська бібліотека, поштове відділення, три магазини. На землях Кульчинського старостату господарюють три фермерських господарства: «Перлина Турії», «Соломія», «Жаксон».

Інна Красуля, звітуючи перед громадою за півріччя своєї роботи на посаді старости, розповіла про свою діяльність, представила позитиви громади, які вдалося зробити спільно з місцевими мешканцями за сприяння депутатського корпусу та селищної ради, презентувала фото- та відеоролики.  

За звітний період староста видала 146 довідок, оформила 101 заяву, підготувала 10 витягів з погосподарської книги, 8 характеристик в Турійський районний суд, склала 11 актів обстеження матеріально-побутових умов сім’ї, 14 осіб було зареєстровано та знято з реєстрації, здійснено 7 нотаріальних дій, розглянула понад 50 усних звернень. Також оформлювала справи для отримання допомоги малозабезпеченим сім’ям. З початку червня староста допомагає в оформленні субсидій. На день звіту Інна Красуля підготувала 4 справи, які особисто подала в ЦНАП. Староста, відповідно до своїх обов’язків, вела облік людей пільгових категорій, надавала допомогу в оформленні документів для Пенсійного фонду пенсіонерам.

Фото без описуРозповідаючи про інфраструктуру сіл, Інна Красуля зауважила, що попри позитивні моменти (забезпечення ЗДО якісним паливом, придбання плитки), залишаються проблеми, які потребують вирішення. Зокрема: ремонт частини даху у дитячому садочку, підлоги, потребує заміни сантехніка, необхідно здійснити ремонт санвузлів, встановити витяжки і є потреба добудови садочка.

Староста озвучила й низку інших проблем, які потребують вирішення:

  • ремонт центральної котельні у Кульчині;
  • грейдерування дороги до села Ставок;
  • встановлення ігрових майданчиків;
  • видалення борщівника;
  • проведення благоустрою у селах;
  • ремонт містка у Мировичах;
  • прибирання стихійних сміттєзвалищ, особливо у лісах;
  • встановлення додаткових ліхтарів на вулицях;
  • підсипання центральної дороги у Кульчині;
  • встановлення вказівника у Мировичах;
  • косметична побілка обеліска Слави;
  • встановлення нового вікна у клубі.

Озвучуючи уже зроблене, Інна Красуля подякувала за допомогу місцевим активним, небайдужим людям, Турійській селищній раді, депутатському корпусові. Одним із важливих було – облаштування приміщення для ФАПу та встановлення опалення в клубі. Також під час відеопрезентації присутні на зборах могли бачити, як йшла підготовка до Різдвяних свят; проводилася чистка доріг від снігу; як села готувалися до Великодніх свят та Трійці; проводилася робота з покращення вигляду обеліска; відновлення та ремонту адмінприміщення; обрізання гілля та перебивання його на щіпу; наведення порядку та чистоти у селах. 

Дискусію викликало облагородження кладовища у селі Ставок. Мешканці села висловили невдоволення, що староста не порадилася з ними в необхідності проведення певних робіт, зокрема зрізання дерев, що призвело до пошкодження огорожі. Інна Красуля запевнила, що надалі буде радитися, а паркан долагодять.

Продемонструвала староста фотозвіт відвідин із подарунками та квітами поважних за віком мешканців сіл напередодні різних свят, що, як вона зауважила, особливо важливо для таких людей.

Піднімаючи тему земельних питань, староста зазначила, що незабаром у ЦНАПІ запрацює сервер під назвою «Вулик», що вирішить проблему із подачею заяв на отримання земельних ділянок та інших земельних питань. Для Кульчинського старостинського округу це є актуальним, оскільки не налагоджена конструктивна дієва співпраця старости із землевпорядником, що призводить до виникнення різного роду проблем у діяльності громади.

Від імені молоді було піднято питання облаштування у Кульчині стадіону.

Фото без описуПід час обговорення роботи старости звучали як критичні зауваження, так і позитивні. Зокрема, мешканці висловили невдоволення щодо ставлення, несамостійності та методів управління старости. Інші підкреслювали позитивні моменти, зокрема й ремонт актової зали клубу. Прозвучала й низка звинувачень на адресу старости.

Аби у селі панував спокій і воно возз’єдналося, депутат Турійської селищної ради запропонував сельчанам подумати над новою кандидатурою старости, яка була б нейтральною і влаштовувала усіх.

Після гарячих полемік відбулося голосування. За підрахунками лічильної комісії у складі трьох чоловік, із 74 присутніх на зборах людей 40 проголосували за те, щоб роботу старости визнати задовільною, 7 – незадовільною і 27 – утрималось.

Прессекретар Турійської селищної ради.

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора