Турійська селищна рада територіальна громада
Волинська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мешканці Дольського старостинського округу одноголосно схвалили роботу старости

Дата: 23.06.2021 09:53
Кількість переглядів: 670

Фото без описуУ вівторок, 22 червня, в приміщенні школи  відбулися сходи селян, на яких Світлана Віндюк відзвітувала за шість місяців роботи на посаді старости. У зборах взяли участь Турійський селищний голова Олексій Безсмертний, депутати селищної ради, представники «Волинь-Агро» і 54 мешканця сільської громади.

У Дольський старостинський округ входить лише два села – Дольськ (налічує 172 двори, зареєстровано 441 особу) і Растів (налічує 100 дворів, зареєстровано 220 осіб). Загальна площа території  становить 3824 гектара. У старостинському окрузі діє школа, бібліотека і будинок культури, є чотири церкви різних конфесій.

Звітуючи, Світлана Віндюк зауважила, що вона як староста бере участь у засіданнях виконавчого комітету, виконує його доручення та Турійської селищної ради, долучається до навчань, бере участь в онлайн-курсах для підвищення кваліфікації.

Фото без описуЗа звітний період староста видала 265 довідок, оформлювала та поновлювала документи на оформлення субсидії, склала 15 актів обстеження матеріально-побутових умов проживання мешканців громади, проводила облік всіх пільгових категорій місцевого населення і допомагала їм з оформленням документів на надання певних соціальних послуг.

Було озвучено проведення таких робіт:

  1. Очищення доріг від снігу. Допомогу в складний час снігопадів надали Василь Шевчук, Генyадій Гей, Володимир Лапчук, Анатолій Іщук.
  2. Зроблений косметичний ремонт біля обеліска Слави, впорядкували могили загиблих солдатів (пофарбувати та прибрати їх допомогли школярі).
  3. Разом із жителями сіл впорядкували кладовища. Проведена хімічна обробка від бур’янів (хімікати виділили орендарі «Ратнівський аграрій» та «Волинь-Агро».
  4. З допомогою «Волинь-Агро» впорядковано сміттєзвалище та польові дороги.
  5. Здійснили ремонт провулку Перевалівський.
  6. На Різдвяні свята діткам були роздані подарунки (спонсором виступив орендатор озера).

Присутні на сходах місцеві мешканці одноголосно визнали роботу старости за перше півріччя задовільною і побажали сил та натхнення працювати далі.

На зборах у селян була можливість озвучити проблемні питання і обговорити їх вирішення спільно із керівництвом громади.

Піднімалось питання щодо облаштування озера у селі Дольськ. Було вирішено, що оскільки в громаді працює людина на громадських роботах, тож за нею і закріпити догляд за озером. В свою чергу селяни під керівництвом старости зголосилися вийти на спільну толоку.

Ще одним проблемним питанням стало, як знайти механізм закриття в селі «точок» продажу алкоголю. Депутати Турійської селищної ради спільно з головою подали пропозицію зробити попереджувальні рейди спільно із представниками поліції, аби спочатку донести до таких «продавців» про штрафи, зокрема за продаж спиртного неповнолітнім накладається штраф у розмірі 8 тисяч гривень. Але, як зауважив Олексій Миколайович, до цього має підключитися село і спільними зусиллями викорінювати це зло.

Піднімалось питання організації дозвілля для молоді, проведення дискотек. При обговоренні цього питання було вирішено створити ініціативну групу батьків, які під час проведення розважальних заходів мали б допомагати старості дивитися за порядком.

Ще одне важливе питання: чи діятиме школа наступного навчального року, адже проблема у не перспективності школи – кількість учнів надто мала.

Мешканці Растова попросили допомогти з облаштуванням ігрового майданчика для дітей. Вони заручилися підтримкою селищної ради для проведення підготовчих робіт.

Також піднімалися питання ремонту доріг, боротьби з борщівником, встановлення в’їзного знаку в село Растів, освітлення, впорядкування вулиць, зрізання аварійних дерев вздовж доріг.

Під час обговорення було складено план дій і визначено фронт робsn на майбутнє.

Прессекретар Турійської селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних