Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Турійчани вшанували світлу пам’ять загиблих у роки воєнного лихоліття

Дата: 22.06.2021 17:50
Кількість переглядів: 699

Сьогодні, 22 червня, ми вшановуємо світлу пам’ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. Вона стала найтрагічнішою в історії людства й принесла українцям незліченні жертви і страждання, масовий терор і руйнування. Війна забрала життя кожного п’ятого українця, принесла страждання кожній українській родині. Пам’ять про ці трагічні сторінки нашої історії повинна жити у наших серцях.

У День скорботи та пам’яті працівники Турійської селищної ради, організацій та установ громади, мешканці селища зібралася на Пагорбі Слави, де поховані воїни, які визволяли Турійськ від нацистських окупантів, аби вшанувати пам’ять усіх жертв війни.

Турійський селищний голова Олексій Безсмертний зауважив, що на цьому символічному і особливому місці громада Турійщини віддає данину пам’яті усім землякам, життя яких обірвала війна, кожному воїну, незважаючи на те, під яким прапором він визволяв рідну землю.

Благочинний Турійського деканату митрофорний протоієрей Миколай Даньків відслужив панахиду за упокій душ тих, хто загинув у роки війни.

– Ми сьогодні оплакуємо і згадуємо, скільки горя принесла і та війна, і сьогоднішня війна, яка зараз триває на Сході України... Ворогу потрібне одне: нас бачити рабами і поставити на коліна... Проте українці завжди прагнули бути вільними людьми, бо такою людину сотворив Господь – вільною, не рабом, і все залежить від нас,  – сказав отець Миколай.

Хвилиною мовчання Олексій Безсмертний попросив вшанувати світлу пам’ять військових і мирних жителів, життя яких обірвала Друга світова, а також в’язнів, розстріляних в перші дні німецько-радянської війни у тюрмах Західної України.

Квіти шани і скорботи поклали турійчани до підніжжя братської могили.

Прессекретар Турійської селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора