Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

У Соловичах пройшов обласний військово-патріотичний фестиваль

Дата: 28.05.2021 15:31
Кількість переглядів: 1023

 

Фото без описуНа березі озера Величі у селі Соловичі з 24 по 27 травня проходив ювілейний ХV обласний Фестиваль фізичної культури та військово-патріотичного виховання учнівської молоді Волині, організований управлінням освіти і науки Волинської облдержадміністрації та обласним центром туризму, спорту та екскурсій за підтримки Турійської селищної ради.

До 500 учасників – учнів та студентів професійно-технічних училищ зі всієї області розбили наметове містечко на березі мальовничого озера, де впродовж чотирьох днів тривало свято сили і спритності, духовності та патріотизму. 

Фото без описуНа урочистому відкритті учасників фестивалю привітали Турійський селищний голова Олексій Безсмертний; його заступник Сергій Власюк; заступник начальника відділу дошкільної та загальної середньої освіти управління науки та освіти Волинської облдержадміністрації Лариса Роговська; директор Волинського центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства Богдан Бальбуза; начальник відділу освіти, молоді та спорту Турійської селищної ради Людмила Дячук.

Музичні вітання прозвучали від вокального гурту Турійського міського будинку культури «Оксамит».

Право підняти Державний Прапор України надали команді-переможцю – ліцеїстам ковельського ліцею № 13.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять усіх загиблих за волю і незалежність України.

 Цьогоріч фестиваль поєднав одразу три заходи: обласний етап змагань за програмою Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів України «Козацький гарт»; фінал обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»); обласні змагання Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») серед учнівської молоді закладів професійно-технічної освіти.

Упродовж чотирьох днів команди змагалися в спортивних естафетах, зокрема демонстрували стройову підготовку та креативність представлення свого рою на етапі «Впоряд», відточували навички на «Стрільбі», розв’язували завдання та практикувалися у наданні медичної допомоги на етапі «Рятівник», вчилися на «Інтелектуальній грі-вікторині «Відун» та «Пластун», креативили з облаштуванням  наметового табору в рамках етапу «Бівак» (таборування), демонстрували свою майстерність і спритність на  «Туристсько-спортивній смузі перешкод». 

Фото без описуТурійщину представляли дві команди: у «Козацькому гарті» – команда школярів Комунального опорного закладу «Купичівський ліцей», а у грі «Сокіл» («Джура») – «Нащадки козаків» Опорного закладу НВК «ЗОШ І–ІІІ ст.-гімназія» смт Турійськ.

Завершальний день фестивалю був позначений приємним моментом – нагородженням переможців та призерів як в окремих видах змагань, так і за загальним підсумком. Тож нагород було чимало, як і незабутніх миттєвостей за ці чотири дні, проведених на березі озера у спартанських умовах.

Як зауважили організатори, фестиваль відбувся на високому організаційному рівні, і в цьому є значна заслуга Турійської територіальної громади. Тож в знак вдячності подяки вручили Турійському селищному голові Олексію Безсмертному, Соловичівському старості Ярославу Кашубі, коменданту табору Віктору Дудику, відділу освіти, молоді та спорту Турійської селищної ради і двом фельдшеркам, які дбали про здоров‘я дітей  упродовж фестивалю, – Наталії Поліщук та Оксані Сидорук.

 

Сектор розвитку, комунікацій та зв’язків з громадськістю.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора