Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Якщо ви опинилися у складних життєвих обставинах, звертайтеся у Волинський обласний центр соціально-психологічної допомоги

Дата: 20.05.2021 09:44
Кількість переглядів: 357

Фото без описуВ області функціонує Волинський обласний центр соціально-психологічної допомоги, який знаходиться у місті Луцьку. У цьому закладі безкоштовно надають одноразову соціальну допомогу, а в умовах цілодобового стаціонару психологічну, соціально-педагогічну, соціально-медичну, соціально-побутову, інформаційну допомогу та тимчасовий притулок (до 90 діб) особам, які внаслідок стихійного лиха, учинення стосовно них злочину, насильства (у тому числі в сім'ї) або реальної загрози його вчинення та за інших обставин, наслідки яких вони не можуть подолати самостійно. Зарахування осіб, які опинились в складній життєвій ситуації, до Центру, здійснюється на підставі: письмової заяви особи, яка звернулась за допомогою, за наявності документа, що посвідчує особу; виписки із медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма 027/о) та довідки на дитину від дитячого педіатра; письмового клопотання. До Центру не приймаються особи:

- які перебувають у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння;

- із симптомами хвороби в гострому періоді або в період загострення хронічних захворювань;

- психічно хворі;

- які потребують постійного стороннього догляду і не в змозі самостійно себе обслуговувати.

Крім того, у Волинському обласному центрі соціально-психологічної допомоги, для різних категорій та груп населення Волинської області, які потребують психологічної, соціально-педагогічної або інформаційно-консультативної допомоги, функціонує телефон цілодобової «гарячої лінії» за номером 050-67-099-54, а також створено сторінку в соціальній мережі Фейсбук.

На сьогоднішній день у закладі наявні вільні місця для тимчасового проживання осіб, що опинились у складних життєвих обставинах, зокрема від домашнього насильства чи насильства за ознакою статі. Волинський обласний центр соціально-психологічної допомоги просить звертатися до їхнього закладу.

Сектор розвитку, комунікацій та зв’язків з громадськістю.

фото ілюстративне.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора