Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

У Турійській громаді ветерани Афганської війни вшанували пам’ять побратимів

Дата: 16.02.2021 17:15
Кількість переглядів: 1329

З кожним роком все далі історія віддаляє нас від тривожних і болючих років Афганської війни, яка тривала десять років – з 25 грудня 1979 року по 15 лютого 1989-го. Через афганське пекло пройшли і десятки юнаків з Турійщини. У чужій далекій землі передчасно обірвалася життєва стежина чотирьох наших земляків – майора Миколи Бобрика, сержанта Анатолія Лук’янова, сержанта Юрія Панасюка, старшого прапорщика Анатолія Ляшука. Турійська громада береже пам’ять про них і шанує воїнів, які, пройшовши вогняними стежками, повернулися додому живими.  

15 лютого у День вшанування учасників бойових дій на території інших держав у Турійській публічній бібліотеці відбулася традиційна зустріч воїнів-афганців. З нагоди 32-ї річниці виведення військ з Афганістану працівники книгозбірні підготували тематичний захід, а також виставку з розповідями про земляків, які повернулися додому у „чорних тюльпанах”. Учасники зустрічі вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

До воїнів-афганців, нині вже сивочолих чоловіків, звернувся Турійський селищний голова Олексій Безсмертний. Він зауважив, що можна по-різному ставитись до тих подій, але це вже невід’ємна частинка нашого життя, яку викинути чи стерти не можна. І сьогодні ми не говоримо про те, справедлива ця війна чи ні, бо долі народів вершать політики, а говоримо про хлопців, яких відправляли в Афганістан і які гідно виконували свій солдатський обов’язок.

Здоров’я, щастя та достатку побажав усім присутнім на зустрічі голова місцевого осередку ветеранів-афганців Володимир Пономарьов. Він також подякував організаторам заходу за те, що пам’ятають про них і про цей день.

Щирі побажання від себе особисто та народного депутата Вячеслава Рубльова висловив його представник Василь Шудрук.

Музичні нотки у цю зустріч вніс колектив „Сузір’я” Турійського міського будинку культури.

Перед тим, як поспілкуватися у неформальній обстановці, учасники зустрічі відвідали могилу побратима Миколи Бобрика, а також поклали вінок до пам’ятного знаку воїнам-афганцям.

На території громади нині проживає тридцять троє учасників бойових дій в Афганістані. Не всі змогли прибути на зустріч, тож до декого побратими разом із селищним головою завітали додому, аби уважити та подарувати пам’ятні подарунки.

 

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

 

Прессекретар Турійської селищної ради.

Фото Ірини Прус.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора