Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Ремонт доріг: хороші ініціативи людей втілені у життя

Дата: 25.02.2020 12:27
Кількість переглядів: 350

На календарі зима, проте сонечко по-весняному тепле. Тож дбайливим господарям кортить навести лад біля власних осель. А от мешканці з провулку Підрічний, що в Турійську (Містечко), та вулиці Центральної в Дольську у цей не зовсім зимовий час виявили ініціативу подбати про благоустрій своїх вулиць. З відповідним проханням вони звернулися у Турійську селищну раду і в лютому вже могли тішитися відремонтованими дорогами.

- Раніше по дорозі не можна було проїхати навіть легковим автомобілем, – ділиться мешканець провулку Підрічний, один із найактивніших ініціаторів Богдан Огроднічий, – а зараз легко розминаються дві вантажівки. Також зробили місце для розвороту, що дуже важливо, адже в нас провулок.

В одну із субот жителі провулку, переважно чоловіки (потрібна була саме чоловіча сила) зібралися на толоку. Оскільки дорога була надто вузькою, її необхідно було розширити. Деякі мешканці зголосилися віддати частину свого городу. Тож довелося перенести огорожі, зрізати старі фруктові дерева. За день спільними силами підготовчі роботи були зроблені.

За кошти місцевого бюджету – інший фронт робіт: настил піску, щебеневого покриття, розрівнювання та вкатування виконало ТОВ «АМіЛа».

Таким же чином відремонтували дорогу і в Дольську. Там головним ініціатором став член виконкому селищної ради Володимир Кудриль. До речі, це вже на п’ятій вулиці відремонтовано дорогу в цьому селі, відколи Дольськ став частиною Турійської об’єднаної територіальної громади.

(Якою була дорога по провулку Підрічний)

(Такою вона стала після ремонту)

(Відремонтована дорога на вулиці Центральна в Дольську)

Фото Ірини Прус та Богдана Огроднічого.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора