Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

У Турійській школі споруджують сучасний майданчик зі штучним покриттям

Дата: 20.11.2019 11:15
Кількість переглядів: 399

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Під час будівництва у 60-х роках минулого століття Турійської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступеня (таку назву навчальний заклад носить зараз) не запланували спорудження спортивного залу. Тож уроки фізкультури усі ці роки проводилися або на вулиці, або у коридорах школи. Незважаючи на відсутність спортзалу, учні Турійської школи демонструють гарні результати на спортивних змаганнях різних рівнів. Нині у цьому освітньому закладі навчається 345 школярів. Це діти не лише з Турійська, а й з Радович, Тагачина, Клюська, Волиці, Гаруш, Ружина, Сельця, Обениж. Як зауважила під час розмови директор школи Надія Стасюк, для всієї шкільної родини стало мрією сучасне футбольне поле зі штучним покриттям, новим інвентарем і спортивними майданчиками.

Фото без опису

У жовтні ця мрія почала втілюватися у життя. В рамках проєкту «Капітальний ремонт та улаштування спортивного майданчика із штучного покриття Турійської ЗОШ І–ІІІ ст. по вул. Володимирській, 1, смт Турійськ Турійського району Волинської області» розпочалася реалізація другої частини проєкту. Нагадаємо, що ремонтно-будівельні роботи проводяться за кошти Державного фонду регіонального розвитку у співфінансуванні з місцевого бюджету Турійської селищної ради. Станом на середину листопада підрядна фірма виконала обсяг робіт на 12 мільйонів гривень (з місцевого бюджету виділили 1 мільйон 700 тисяч гривень).

Фото без опису

Стадіон для школи зводять за сучасними стандартами: зі штучним покриттям, освітленням, спортивними майданчиками і біговими доріжками. Підрядна фірма «Волиньекобуд», яка виграла тендер, здійснила вже декілька етапів робіт. На майданчику зняли старий настил, висипали шари щебеню, піску і дрібного відсіву. Після утрамбування постелили штучне покриття, площею 40х60 метрів. Нині ведуться роботи з освітлення та огородження – по периметру поля встановлюють металічну сітку висотою 4 метри. Також облаштовують тротуарні доріжки та підготовлюють площі для волейбольного, баскетбольного і дитячого ігрового майданчиків. На щастя, погода ще дозволяє втілити у життя усі задуми.

Фото без опису

Щодо спортивного залу-спортивний майданчик не став його заміною. Майданичк лише додаток до капітального ремонту школи. Добудова спортзалу при проектуванні передбачена теж, але на перспективу в сторону Пагорба Слави з переходом другого поверху школи.

Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди gromada.org.ua/gromada/turiyska/ заборонено.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора