Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Cемінар-тренінг для батьків у Інклюзивно-ресурсному центрі Турійської селищної ради

Дата: 29.03.2019 09:33
Кількість переглядів: 487

Фото без опису

27 березня 2019 року, відповідно до плану роботи, на базі комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Турійської селищної ради Волинської області відбувся семінар-тренінг для батьків дітей з особливими освітніми потребами «Інклюзивна освіта-рівень свідомості нації» за участі волонтера Корпусу Миру США в Україні  Бенджаміна Холди та представників місцевих органів влади. Зі вступним словом до присутніх звернувся Турійський селищний голова Безсмертний Олексій Миколайович, висловивши підримку місцевої влади сім’ям дітей з особливими освітніми потребами.

Фото без опису

Про зміни у нормативній базі і етапи проведення комплексної оцінки інформувала присутніх батьків директор ІРЦ Каліщук Тетяна Феодосіївна.

Фото без опису

Практичний  психолог даного закладу Волошина Марія Юріївна розповіла   про роботу інклюзивно-ресурсного центру та проведення корекційно-розвиткових занять. Присутні батьки взяли участь у цікавих тестах та анкетуванні, рольовій грі  «Не кричіть на дитину».

Фото без опису

Тренінгова вправа допомогла батькам зрозуміти, що відчуває дитина, коли на неї кричать.

Цікавим і насиченим був виступ Бенджаміна, який розповів про включення у суспільство осіб з особливими освітніми потребами в різних сферах життя.

Фото без опису

Бен спонукав до пошуку ефективних шляхів розв’язання поставлених проблем завдяки обєднанню в роботі різних спеціалістів, представників влади, батьків. Багато думок було висловлено з приводу того, як організувати зустрічі для особливих діток та їх сімей, у якій формі, як залучити волонтерів і забезпечити транспортом.

На закінчення тренінгу Турійською селищною радою було організовано солодкий стіл завдяки підтримки пекарні «Хлібний край», магазину «Зодіак».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора