Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Всеукраїнський тиждень дитячого читання

Дата: 29.03.2018 11:56
Кількість переглядів: 473

Фото без опису  

 

 

 “Оживе Україна коли допоможемо книзі.
Всіх огорне вона задушевним теплом.
Будуть люди міцніші незламної криці
Не грошима багаті – вселюдним добром”.

 

 

 

  Щороку у  весняні дні дитячі бібліотеки України проводять Всеукраїнський тиждень дитячого читання. У перенасичений інформацією час свято набуває особливого значення: допомагає дітям відчути радість спілкування з книгою, нагадує дорослим про значення друкованого слова у дитинстві, привертає увагу до проблем дитячого читання.  Як свято - Тиждень дитячого читання із дуже давніми традиціями сьогодні не лише не втратило свого значення, але й набуло особливого змісту для кожного учасника, від дворічного малюка, який пробує книжку «на зуб», до солідних «живих» класиків дитячої літератури.

  Дитинство та юність – це чудова мить, коли луною котиться веселий сміх, йде цікаве навчання, мала людина відкриває для себе цілий світ за допомогою книги і читання. Книга – величезна сила, без неї неможливо уявити життя. Вона розкриває перед читачами чарівний світ краси і добра, вона стає близьким другом, вірним супутником у житті. В березні їй був присвячений Всеукраїнський тиждень дитячого читання, до проведення якого долучилися школи та бібліотеки району. 

  Відкриття Всеукраїнського Тижня дитячого читання   організували бібліотекарі дитячої бібліотеки  під назвою  «Зустрічаємось з книжками прикрашаємось думками». На свято запросили учнів 1-А  класу опорного закладу «НВК ЗОШ І-ІІІ ступенів –гімназія»  смт. Турійськ. Також на святі був представник від селищної ради Турійської територіальної об’єднаної громади Олена Мазурак, яка привітала усіх присутніх і подарувала  діткам настільні ігри. Ведуча свята, бібліотекар Алла Шемейко, познайомила учнів з правилами поводження з книгою і запропонувала подивитись мультфільми «Івасик Телесик», «Снігова королева», «Рукавичка», «Ріпка». Всі присутні з великим задоволенням відповідали на загадані загадки та взяли  участь у конкурсі на кращу розмальовку,  діти мали змогу розмалювати героїв казок, а за найкращу отримати приз. Діти не лише розважалися, а й дізналися багато нового й цікавого.

  Закриття тижня читання відбудеться 30 березня 2018 року,  підведення підсумків і нагородження кращих читачів. Бібліотекарі на завершення побажали всім присутнім завжди залишатися такими ж розумними, творчими і читаючими. Дуже велике задоволення діти отримали від свята.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора