Турійська селищна рада територіальна громада
Волинська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Увага! Уряд запустив кредити на сонячні станції під 0%

Дата: 06.08.2024 11:35
Кількість переглядів: 163

Фото без описуЗ метою своєчасної та якісної підготовки до опалювального сезону Кабінет Міністрів України розробив і впроваджує пакет рішень та фінансових програм, що допоможуть стимулювати розвиток розподіленої генерації з метою забезпечення власної енергонезалежності українців, локальних потреб в генерації і в цілому енергетичної безпеки України.

Зокрема, відтепер доступна програма кредитування під 0 % для фізичних осіб на придбання генеруючих установок, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел.

Кожен, хто бажає придбати сонячні панелі з системами накопичення електроенергії або вітрові установки, може отримати кредит, за яким держава повністю компенсує відсоткову ставку впродовж терміну кредитування. Сума кредиту – до 480 тис. гривень, термін кредитування – 10 років.

За програмою «Доступні кредити 5-7-9» ОСББ та ЖБК можуть отримати кредит у розмірі до 5 млн гривень терміном до 5 років під 7 % річних. За ці кошти можна придбати та встановити сонячні панелі, інвертори, системи зберігання електроенергії та інше допоміжне обладнання.

Також за програмою «Доступні кредити 5-7-9» підприємці та бізнес можуть придбати і встановити газотурбінні, газопоршневі чи біогазові генеруючі установки. Максимальна сума кредиту становить до 150 млн гривень, а термін кредитування – до 10 років.

ОСББ можуть скористатися кредитом за програмою «Грін Дім» від Фонду енергоефективності. Програма передбачає, що ОСББ може взяти кредит та купити, поставити сонячні електростанції та/або теплові помпи. Після встановлення можна подати пакет документів у Фонд енергоефективності й отримати 70 % компенсацій від вартості проєкту. Це дасть можливість погасити більшу частину кредиту. Для участі у програмі «Грін Дім» необхідно звернутись до Фонду енергоефективності.

Завдяки цим урядовим програмам кредитування власники приватних будинків та мешканці багатоквартирних будинків зможуть облаштувати автономні джерела енергії, а бізнес – реалізувати енергетичні проєкти різної складності для забезпечення власним джерелом генерації і стабільної роботи.

Для отримання більш детальної інформації щодо умов кредитування можна звернутись до АТ КБ «Приватбанку», АТ «Ощадбанку», АБ «Укргазбанку» та АТ «Укрексімбанку».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних