Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

У Турійській громаді з перших днів війни сформувались центри надання допомоги

Дата: 31.03.2022 10:39
Кількість переглядів: 483

Фото без описуФото без описуКожен з нас сьогодні є частинкою великої української родини, яка бореться із агресором на нашій, Богом даній, землі. Чимало чоловіків і хлопців з Турійської громади у складі різних формувань нині боронять нашу країну зі зброєю в руках. А тут люди організовуються, аби забезпечити надійний тил нашим захисникам, а також надати посильну допомогу постраждалим у східній та центральній частині України.

Падати духом – не маємо права, згуртувавшись – рухаємося до перемоги. Тож започатковуємо серію публікацій про волонтерство турійчан.

З перших днів війни люди масово почали нести одяг, продукти, медикаменти, засоби гігієни, гроші у Турійський будинок культури, де знаходився мобілізаційний штаб. Ще й до сьогодні там перед кожною відправкою на війну для наших хлопців працівники селищної ради формують індивідуальний пакет, куди входять продуктовий набір, засоби гігієни, медикаменти, речі першої необхідності, за наявності термос, термоодіяло, спальний мішок, карімат. Усім необхідним забезпечували і місцеву роту охорони.

З часом волонтери почали доставляти гуманітарну допомогу із Польщі, переважно із міст-партнерів Красностава, Красніка, Хелму. Тож утворився ще один центр надання гуманітарної допомоги у приміщенні Турійської селищної ради. Відразу була створена група по контролю за розподілом гуманітарної допомоги, яку очолює заступник селищного голови Жанна Яковініч. Нині гуманітарна допомога розподіляється за трьома напрямами:

- для потреб воїнів з нашої громади та місцевої роти охорони;

- забезпечення внутрішньо переміщених осіб, які прибули до нас із регіонів, де ведуться активні бойові дії (на кінець березня у Турійській громаді зареєстровано майже тисячу осіб);

- близько 20 тонн гуманітарної допомоги вже відправлено у Ковель, де з ініціативи Ковельської райдержадміністрації формуються вагони з необхідною допомогою на схід та в центральну частину України.

Також не відмовляють у наданні допомоги людям нашої громади, які потрапили у складні життєві обставини. Якщо у когось є потреба в отриманні гуманітарної допомоги, можете звертатися у Турійську селищну раду та в Турійський міський будинок культури, де на постійній основі діють центри надання гуманітарної допомоги.

Приємно, що багато людей самоорганізувалися: активно шиють, печуть, варять, збирають продуктові набори, плетуть сітки і роблять багато чого корисного. Про це висвітлюватимемо регулярно, аби непереможний дух єднання у прагненні до перемоги нас підбадьорював і вселяв віру. Разом – ми сильні!

Фото без описуФото без описуСектор розвитку, комунікацій, зв’язків з громадськістю та проєктної діяльності Турійської селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора