Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Боротьба триває: від Небесної сотні – до «кіборгів»

Дата: 19.02.2022 12:48
Кількість переглядів: 835

Фото без опису– Юні та сивочолі. Багатодітні батьки та одинаки. Заробітчани та кандидати наук. Східняки та західняки. Абсолютно різні та такі схожі. Кожен… повстав проти насилля, несправедливості та брутального гвалтування своєї країни. Кожен здійснив особистий подвиг – віддав найцінніше – своє життя заради нової України, – такими рядками бібліотекар Світлана Гоць розпочала захід, присвячений Дню пам’яті Героїв Небесної сотні. Відбувся він в актовому залі міського будинку культури, де зібралася учнівська молодь та громадськість Турійщини.

Тематична виставка книг, кадри з Майдану, які застигли у фото. Серед них – світлини з особистого архіву учасника Революції Гідності Андрія Полячука, де закарбовані миті боротьби восьмирічної давності, обличчя земляків, майданівських побратимів – Василя Мазурика, батька та сина Юріїв Лисиць, Богдана Козіна, Юрія Пушкарського. В той день вони також були присутні у залі. А ще Андрій продемонстрував відеоролик, який відзняв 18 лютого 2014-го, у ньому – в кадрі Герой Небесної сотні Роман Точин, який був убитий снайпером 20 лютого на вулиці Інститутській.

– Нещодавно я почув такі слова: «А, ці радикали «начудили», а ми це мусим розгрібати», – звертаючись до присутніх, говорив Андрій Полячук, – Так, ми радикали і ми радикально будемо захищати свою країну і радикально будемо відстоювати її суверенітет, незалежність та територіальну цілісність. Свобода і незалежність даються нам нелегко. І сьогодні на східному фронті триває війна, яка розпочалася ще 2014 року.

На вшанування пам’яті людей, які загинули на Майдані, та нині віддають свої життя у неоголошеній російсько-українській війні, присутні в залі схилили голови у хвилині мовчання.

Фото без описуПочергово до слова запросили учасників Революції Гідності Юрія Пушкарського і Юрія Лисицю, а також Турійського селищного голову Олексія Безсмертного.

На продовження – учасникам заходу запропонували переглянути документальний фільм «Трохи нижче неба» – історію про чотирьох «кіборгів», військових 80-ї бригади Збройних сил, які загинули під час боїв за Донецький аеропорт. Його автори та продюсери – військовий журналіст і доброволець Михайло Ухман і його бойовий побратим Сергій Коновал. Кінострічка відзнята за спогадами родичів та військових побратимів, які разом пройшли пекло війни, полону і в серцях яких назавжди залишиться біль від втрат.

Сектор розвитку, комунікацій, зв’язків з громадськістю та проєктної діяльності Турійської селищної ради.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора