Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Відбулася чергова чотирнадцята сесія Турійської селищної ради

Дата: 16.09.2021 11:01
Кількість переглядів: 576

Фото без описуФото без опису15 вересня під головуванням Турійського селищного голови Олексія Безсмертного відбулася чергова чотирнадцята сесія селищної ради восьмого скликання. У порядок денний було включено 71 питання, всі вони попередньо вивчалися на профільних комісіях. Участь у роботі сесії взяли 20 депутатів.

Після схвалення порядку денного депутати традиційно розглянули бюджетні питання. Одне з них стосувалося внесення змін у рішення щодо бюджету громади, затвердженого на нинішній рік. Друге питання – «Про схвалення прогнозу бюджету Турійської територіальної громади на 2022–2024 роки».

Блок питань носив кадровий характер. Зокрема, депутати дали згоду укласти із Іриною Поліщук, директором Турійської публічної бібліотеки, контракт на новий термін (2 роки). Також була введена додаткова одиниця опалювача для Мокрецького старостинського округу, який, зокрема, опалюватиме приміщення, де знаходиться ФАП. Внесли також зміни у штатний розпис Купичівського закладу дошкільної освіти, ввівши додатково 0,5 ставки завідувача господарством. Затвердили зміни і в структурі працівників Турійського міського будинку культури та Турійської публічної бібліотеки. Також були введені дві ставки помічників вихователя у Турійський ЗДО № 1 та Селецький заклад дошкільної освіти. Такі зміни пов’язані із створенням у цих закладах інклюзивних груп.

Депутати проголосували одноголосно й за те, щоб зменшити розмір плати за харчування (50 %) для п’яти дітей, вихованців турійського, маковичівського та перевалівського садочків. Дотичним було питання щодо внесення змін у раніше прийняте рішення «Про пільги та плату за харчування учнів пільгових категорій за рахунок коштів місцевого бюджету».

Одноголосно обранці громади прийняли відповідне рішення щодо функціонування у нинішньому навчальному році 18 груп продовженого дня у закладах загальної середньої освіти громади.

Без заперечень було прийняте й рішення з перейменування об’єктів, що є у власності Турійської селищної ради територіальної громади.

Фото без описуФото без описуТакож депутати проголосували «за», аби КП «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Турійської селищної ради» носив нову назву, в якій не зазначатиметься комунальне підприємство. Й водночас дали добро на делегування повноважень цій установі.

На черговій сесії було прийнято рішення щодо внесення змін у Програму фінансової підтримки КП «Турійська лікарня планового лікування» на 2021 рік та у Програму фінансової підтримки КНП «Турійський ЦПМСД».

Без заперечень депутати проголосували і за прийняття на баланс Турійської селищної ради автомобіля, переданого з КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», а також за прийняття у спільну власність Турійської селищної ради майна.

Крім того, обранці громади дали згоду надати в оренду на 19 років частини клубу села Мокрець. Мова йшла про колишню котельню, яку орендував місцевий житель Олександр Гуска для надання послуг (обробка деревини, обслуговування газових котлів, реставрація коліс (покришок) вантажних автомобілів). При цьому включивши у рішення зауваження старости Олександра Швеця щодо проведення благоустрою на цій території.

На засіданні сесії було прийняте рішення надати дозвіл Турійському житлово-комунальному підприємству на виготовлення технічних умов з облаштування вуличного освітлення у селі Блаженик.

У зв’язку з тим, що Павло Бабарига став помічником-консультантом депутата Турійської селищної ради Юрія Нестерука, були затверджені документи, які регламентують діяльність помічника-консультанта.

Заключне питання перед розглядом блоку земельних питань стосувалося розпоряджень селищного голови, виданих у міжсесійний період.

Щодо земельних питань, то одне з них було пов’язане із заказником місцевого значення «Озерянський». Воно стало причиною для дискусії, чи варто на території громади мати заказники в таких розмірах, як вони були встановлені раніше, чи все ж потрібно виготовити відповідні документи і зменшити їх межі для того, щоб заказники дійсно виконували свою функцію і були дієвими.

По кожному питанню порядку денного були прийняті відповідні рішення, які будуть розміщені на офіційному сайті Турійської селищної територіальної громади.

Сектор розвитку, комунікацій та зв’язків з громадськістю Турійської селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора