Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

В пам’ять про загиблих у роки Другої світової війни відбувся мітинг-реквієм

Дата: 08.05.2021 08:16
Кількість переглядів: 778

Фото без описуЄдині нев’янучі квіти – це квіти нашої пам’яті. Вона нагадує нам про мільйони загиблих в роки Другої світової війни на фронтах і в окопах, під час бомбардувань і масових розстрілів, у полоні та концтаборах. В пам’ять про них був проведений мітинг-реквієм на турійському Пагорбі Слави – місці поховання десятків воїнів, наших дідів і прадідів, які боронили українську землю від окупантів.

Мітинг до Дня пам’яті та примирення і Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбувся за участю працівників місцевого самоврядування, установ та організацій, небайдужих турійчан, які вважають своїм обов’язком у ці травневі дні віддати данину шани світлій пам’яті загиблих у роки воєнного лихоліття.

Линули у небесну вись слова Державного Гімну України. А за ним журливі слова пісень, які сколихували серця. «Мати сина жде», «Журавлі», «Мальви», «Коли закінчаться бої» – кожне слово цих пісень у виконанні працівників та вокальних колективів Турійського міського будинку культури було пронизане болем.

– Це була найкривавіша війна, яка забрала мільйони людських життів і яка скалічила ще більше людських доль. І щоб вшанувати їх пам’ять, ми сьогодні зібралися тут. І це не просто могила, у ній поховані останки воїнів, які визволяли Турійськ у 1944 році, – звернувся до учасників мітингу-реквієм Турійський селищний голова Олексій Безсмертний і закликав вшанувати хвилиною мовчання світлу пам’ять про тих, хто звільняв нашу землю.

І сьогодні на українській землі точаться криваві бої. На сході України її доньки і сини знову борються проти окупанта. Ряди ветеранів Другої світової, яких у Турійській громаді залишилось лише троє, заступили нові – учасників АТО/ООС. Від їх імені до громадськості звернувся турійчанин Сергій Янок, захисник Донецького аеропорту, один з кіборгів, як охрестили їх люди.

А від імені юні виступила учениця Турійської загальноосвітньої школи І–ІІІ ст. Вікторія Гнатишина.

«Нехай панує мир на українській землі, а пам’ять робить нас сильнішими», – ці слова звучали з уст багатьох.

Тож, вшановуючи пам’ять загиблих, турійчани поклали квіти до Вічного вогню і до підніжжя братської могили на Пагорбі Слави.

Прессекретар Турійської селищної ради.

Фото Ірини Прус.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора