Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

У Турійській громаді ініційоване створення добровольчого формування тероборони

Дата: 17.02.2022 13:13
Кількість переглядів: 1391

Фото без опису16 лютого у сесійній залі селищної ради зібралася громадськість Турійщини на обговорення важливих питань, пов’язаних із можливим повномасштабним вторгненням Росії на наші території. Збори відбулися за участю Турійського селищного голови Олексія Безсмертного; його заступників Сергія Власюка та Жанни Яковініч; начальника відділу з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Ковельської райдержадміністрації Сергія Хомича; представника військової частини А-7063; працівників поліції та військового комісаріату, учасників бойових дій.

 Одним із першочергових питань було створення добровольчих формувань на території Турійської громади. Сергій Хомич, насамперед, розповів про законодавчу базу та процедуру створення таких формувань. Зазначалося, що, згідно з законом, добровольче формування територіальної громади – це воєнізований підрозділ, сформований на добровільній основі з громадян, які проживають на території громади. Він призначений для участі у підготовці та виконанні завдань тероборони в межах своєї громади. Члени такого добровольчого формування не є військовослужбовцями, а саме формування не входить до складу Збройних сил.

Учасники зборів одноголосно проголосували за створення добровольчого загону на території Турійської селищної територіальної громади і обрали кандидатом на посаду командира загону офіцера запасу підполковника Сергія Яровенка.

Відповідне рішення оформили протоколом, який буде направлений для погодження відповідно до встановленого порядку.

Під час зустрічі офіцер групи планування військової частини А-7063 Анатолій Власов розповів про створення добровольчих батальйонів, про відміну формувань ТрО, які є складовою Збройних сил, від добровольчих формувань та запросив на службу за контрактом та службу у військовому резерві у військову частину А-7063.

Другий блок питань, які обговорювалися під час зустрічі, стосувалися плану дій в разі початку повномасштабної війни або терористичних дій. Турійський селищний голова Олексій Безсмертний повідомив, що вже напрацьовано план дій щодо оперативного оповіщення та доставки військовозобов’язаних, які будуть мобілізовуватися в Збройні сили.

Другий крок, який вже робиться, це створення добровольчих формувань на території громади, кожен структурний підрозділ якого виконуватиме поставлене на той момент завдання.

Щодо сповіщення людей про початок війни, яка може розпочатись не з обстрілів та бомбардування, а з певних диверсій, зокрема зникнення електроенергії, зв’язку і так далі, було визначено, що насамперед усі церкви будуть бити у набат. Також задіюватиметься служба надзвичайних ситуацій, у якій автомобілі обладнанні гучномовцями. Залучатиметься і тероборона.

Фото без описуУчасники бойових дій Сергій Янок, Юрій Пушкарський, Володимир Пономарьов розповіли, як діяти в разі бомбардування та обстрілів. Сергій Власюк повідомив, що у громаді є 16 офіційно зареєстрованих укриттів (перелік та адреси). При цьому він зауважив, що укриття доведеться ще доводити до належного стану.

Піднімалося питання про проведення навчань з цивільного захисту для населення громади, курсів надання першої медичної допомоги.

Оголошення про їх проведення буде розміщуватися на інтернет-ресурсах Турійської селищної територіальної громади (сайті та фуйсбук-сторінці).

Наприкінці зборів бажаючі записалися до добровольчого загону.

Сектор розвитку, комунікацій, зв’язків з громадськістю та проєктної діяльності Турійської селищної ради.

 

 

 

 

  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора