Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

На робочій нараді із старостами обговорили план дій в разі повномасштабної війни

Дата: 17.02.2022 08:43
Кількість переглядів: 557

Фото без опису16 лютого Турійський селищний голова Олексій Безсмертний провів робочу зустріч із старостами громади, на якій обговорили план дій в разі повномасштабного вторгнення Росії на наші території. Участь у нараді взяли начальник третього відділу Ковельського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Антон Нестеренко, учасники бойових дій Сергій Яровенко та Сергій Янок, голова спілки афганців Володимир Пономарьов.

Під час зустрічі було обговорено питання мобілізації в разі початку повномасштабної війни, зокрема, детально і покроково старостам розповіли, як має пройти сповіщення, збір та доставка військовозобов’язаних. Крім того, мова йшла і про те, як діяти цивільному населенню в разі погіршення ситуації.

Під час зустрічі обговорили створення добровольчих формувань на території громади відповідно до прийнятих постанов Кабінету Міністрів України.

Староста Соловичівського старостату Ярослав Кашуба повідомив, що вже працює над підготовкою до навчань цивільного населення, під час якого відпрацьовавутиметься алгоритм дій в разі початку гарячої фази війни. Для цього запрошені відповідні інструктори. Тож було прийняте рішення до даних навчань долучити керівників усіх навчальних закладів громади, аби в разі надзвичайної ситуації не панікувати, а чітко діяти за планом. Також голова наголосив на тому, що варто по всіх закладах освіти провести додаткові навчання із цивільного захисту.

Фото без описуФото без опису

Сектор розвитку, комунікацій, зв’язків з громадськістю та проєктної діяльності Турійської селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора